2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurumlar Arası (Başarı Puanına Göre ) ve Kurum İçi Yatay Geçiş 1. Yedek Değerlendirme Sonuçları

21 Şubat 2024 Çarşamba

Üniversitemize 05-09 Şubat 2024 tarihleri arasında kurumlar arası (başarı puanına göre) yatay geçiş başvuruları sonucu yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri halinde gerçekleştirilecektir. Kayıt işlemleri 22-23 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Belirlenen süre içinde adaylardan başvuru yapılmaması halinde 26 Şubat 2024 tarihinde 2. yedek aday listesi ilan edilecektir. 2. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 27-28 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Belirlenen süre içinde adaylardan başvuru yapılmaması halinde 29 Şubat 2024 tarihinde 3. yedek aday listesi ilan edilecektir. 3. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 01 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Kayıt sırasında adaylardan başvuru sistemine yükledikleri belgelerin asılları ve aşağıda belirtilen diğer belgeler istenecektir. Belirtilen süreler içerisinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Not: Alınan başvurular aşağıdaki şekilde hesaplanan “Değerlendirme Puanı" na göre sıralanmıştır.
 X= (Xı -X2) *0.O5+GNO(4'lük sistem)

X= Değerlendirme Puanı
 Xı= Öğrencinin yerleştiği merkezi yerleştirme sınavı puanı
 X2= Adayın yerleşmek istediği programın ilgili yıldaki merkezi yerleştirme taban puanı

Kayıtta İstenen Belgeler
1 Onaylı not döküm belgesi (Transkript) aslı  (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)
2 Güncel öğrenci belgesi aslı  (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)
3 Disiplin cezası almadığına dair belge (Diğer belgelerinde not olarak yazılmışsa ayrıca belge  istenmeyecektir).
4 ÖSYS Yerleştirme sonuç belgesi. (Yerleştiği bölümü gösteren sonuç belgesi)
5 Varsa ikinci öğretim öğrencilerinin ilk %10'luk başarı dilimine girdiklerini gösterir belge/yazı aslı.
6 Varsa istenen belgelere ilave olarak: Hazırlık sınıfı okuyan ya da kayıt donduran öğrencilerin belgelerini eklemeleri gerekmektedir.
7 Fotoğraf (1 adet)
8 Ders İçerikleri (Başvuru sırasında sisteme yükleyen adayların tekrardan ders içeriği getirmesine gerek yoktur.)

1. Yedek Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız