Ukrayna'daki Yükseköğretim Kurumlarından Üniversitemize Özel Öğrencilik Kapsamında Yapılacak Başvuru Şartları ve Kontenjanları Hakkında Duyuru

05 Nisan 2022 Salı

Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin Üniversitemize özel öğrenci olarak başvuru yapacak öğrenciler için başvuruda gerekli belgeler, başvuru tarihleri, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.
-2021-2022 eğitim ve öğretim yılı güz dönemi ve öncesinde Ukrayna’daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış ve yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar,
-Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber ilgili Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.

Başvuru Evrakları

1

Öğrenci belgesi (Türkçe diline çevrilmiş resmi makamlarca onaylı), 

2

Not döküm belgesi (Transkript) (Türkçe diline çevrilmiş resmi makamlarca onaylı),

3

Pasaport veya resmi makamlardan alınan kimlik belgesi, (Türkçe diline çevrilmiş resmi makamlarca onaylı),

4

 1 Fotoğraf.


Özel Öğrenci Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuru Tarihleri  (Ukrayna'daki  tanınan  bir  yükseköğretim kurumuna  kayıt  yaptırmış  ve  yatay  geçiş  şartlarını  sağlamayan  öğrenciler)

 11-15 Nisan 2022 (Mesai Bitimi)

Başvuru Tarihleri  (Ukrayna’daki tanınan bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış, yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrenciler)

26-29 Nisan 2022 (Mesai Bitimi) 

Sonuç İlan Tarihi

 16 Mayıs 2022  (Mesai Bitimi)

Kayıt Tarihi

 05 Eylül 2022  (Mesai Bitimi)

   
Önemli:

  1. Üniversitemize özel öğrencilik kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibarıyla eğitim öğretime başlayacaklardır.

  2. Üniversitemiz bünyesinde eğitim öğretim görme hakkı elde eden öğrenciler, Üniversitemizin eğitim öğretim ve disiplin işlemleriyle ilgili tüm mevzuatlara tabi olacaklardır.

  3. Üniversitemize özel öğrencilik kapsamında kayıt yaptıran tüm öğrenciler Üniversitemizin yetkili organları tarafınca belirlenecek olan dönem başı ücreti ödemekle yükümlüdür.

Başvuru Şartları için tıklayınız.
Kontenjanlar için tıklayınız.