Öğrencilerimizin HES Kodu Sorgulaması Hakkında

17 Eylül 2021 Cuma

Sevgili Öğrencilerimiz,
Küresel ölçekte etkisini gösteren Covid-19 pandemisinin bulaşma riskini en aza indirmek ve sağlıklı, güvenli bir eğitim ve çalışma ortamı sağlayabilmek için ilgili kurul, kurum ve kuruluşların almış oldukları kararlar dahilinde gerekli tüm önlemleri almaya gayret gösteriyoruz.

Bu önlemler çerçevesinde Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.09.2021 tarih ve 2021/35 nolu kararı kapsamında Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde 27 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm öğrencilerimizin risk durumları HES Kodu kullanılarak E-Kampüs üzerinden online olarak sorgulanacaktır.
Üniversitemizde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Üniversitemizde harmanlanmış/karma/hibrit (yüz yüze ve uzaktan eğitim modellerinin bir arada kullanıldığı) eğitim modeli uygulanacaktır.

Karma eğitim modelinin yüz yüze yapılacak olan saatleri için kampüse gelecek öğrencilerimizin risk, aşı, hastalık ve test sonuçları güvenlik, turnike ve dersin sorumlu öğretim elemanı ile paylaşılacaktır.
Daha güvenli bir eğitim öğretim ortamı oluşturabilmek için;

Covid-19 salgını boyunca akıllı telefonlarınızdan sıklıkla kullandığımız Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan ayarlarda bazı izinler vermeniz gerekmektedir. Öncelikle Hayat Eve Sığar uygulamanızın güncellenmiş son sürümünün cihazlarınızda kurulu olduğundan emin olunuz. Ardından uygulamanın HES Kod Ayarları bölümünde yer alan "Benim İçin" alanındaki;
1- Aşı Durumu
2- Hastalık Durumu
3- Test Durumu
seçeneklerini açık hale getiriniz. Bu seçeneklerin açık olmadığı durumlarda veya sisteme tanımlanmış HES kodunun silinmesi veya süresinin dolması durumunda sistem sizi riskli kategoride değerlendirecek olup; öğrenci bilgi sistemi ve kampüs girişlerinde sorun yaşamanıza neden olacaktır.
HES kodunuzu E-Kampüs sistemine girişte girmeniz istenecektir.