Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş ve Fotoğraf Güncelleme

10 Eylül 2021 Cuma

Sevgili öğrencilerimiz, öğrenci kimlik kartlarının basımı işlemlerinde öğrenci bilgi sisteminde bulunan fotoğraflarınız kullanılacaktır. Öğrenci bilgi sisteminde bulunan fotoğraflarınızı 16 Eylül 2022 Cuma gününe kadar güncellemeniz (Güncelleme yapmak zorunlu değildir.) halinde kimlik kartlarınız yeni fotoğraflarınız kullanılarak basılacaktır. Fotoğraf güncelleme işleminin nasıl yapılacağı aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

SİSTEME GİRİŞ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Fotoğrafınızı güncelleyebilmeniz için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapabilmek için
http://ekampus.tarsus.edu.tr/ linkine tıklayınız. Ayrıca Üniversitemiz ana sayfasında (www.tarsus.edu.tr) aşağıda resimde belirtilen link ile de Öğrenci Bilgi Sistemine ulaşabilirsiniz.


Linke tıklandıktan sonra sizleri aşağıda ki ekran karşılayacaktır.
 



Bu ekranda yer alan ve 1 numara ile belirtilmiş alana öğrenci numaranızı ve 2 ile belirtilmiş alana  şifrenizi yazarak giriş düğmesi ile sisteme giriş yapabileceksiniz. Sisteme ilk girişinizde şifremi unuttum butonu ile yeni şife edinebilirsiniz. Yeni şifrenizin nasıl alınacağı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.  Eğer şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum butonu ile yeni şifre alabilirsiniz. Daha önce varsayılan şifrenizi değiştirmişseniz bu şifrenizi kullanabilirsiniz.
Sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi aşağıdaki resimde belirtilen alandan da değiştirebilirsiniz.



Şifre değiştirme ekranı resimde gösterildiği gibidir.




Sisteme giriş yaptıktan ve şifrenizi belirledikten sonra fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız aşağıda belirtilen ekran kullanılacaktır.



Yukarıdaki ekran ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. Buradan fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız aşağıda yer alan görüntüde işaretlenen " öğrenci bilgileri" menüsüne
tıklamanız gerekmektedir.




Ardından açılan aşağıdaki ekranda yer alan “Belge Talepleri” düğmesine tıklanır.


Aşağıda belirtilen "Yeni Talep Oluştur" butonuna tıklanarak "Talep Tipi" sekmesine geçilir.


Aşağıda belirtilen "Talep Tipi" butonuna tıklanarak "Öğrenci Profil Resmi Değişikliği Talebi" sekmesi seçilir.



Cihazınızda kayıtlı olan fotoğraf seçildikten sonra “Dosya Yükle” düğmesine tıklanmalıdır.


Resim yükleme işlemi tamamlandıktan sonra "Talebi onayla" butonuna tıklanarak Talep oluşturma işlemi tamamlanmış olur.

Önemli: Öğrenci Bilgi Sistemine tanımlanan fotoğraflar öğrenci belgesi ve transkript gibi resmi işlemlerde kullanılacak olan belgelerde de kullanılacak olduğundan, öğrencinin tanınmasında engel olacak ve resmi işlemlerde kullanımı için uygun olmayan fotoğraf ekleme talepleri reddedilecektir.