Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş ve Fotoğraf Güncelleme

10 Eylül 2021 Cuma

Sevgili öğrencilerimiz, öğrenci kimlik kartlarının basımı işlemlerinde öğrenci bilgi sisteminde bulunan fotoğraflarınız kullanılacaktır. Öğrenci bilgi sisteminde bulunan fotoğraflarınızı 15 Eylül Çarşamba gününe kadar güncellemeniz halinde kimlik kartlarınız yeni fotoğraflarınız kullanılarak basılacaktır. Fotoğraf güncelleme işleminin nasıl yapılacağı aşağıda detaylı olarak anlatılmıştır.

SİSTEME GİRİŞ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Fotoğrafınızı güncelleyebilmeniz için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapabilmek için
http://ekampus.tarsus.edu.tr/ linkine tıklayınız. Ayrıca Üniversitemiz ana sayfasında (www.tarsus.edu.tr) aşağıda resimde belirtilen link ile de Öğrenci Bilgi Sistemine ulaşabilirsiniz.

Linke tıklandıktan sonra sizleri aşağıda ki ekran karşılayacaktır.

Bu ekranda yer alan ve 1 numara ile belirtilmiş alana öğrenci numaranızı ve 2 ile belirtilmiş alana varsayılan şifreniz olan T.C. Kimlik numaranızı yazarak giriş düğmesi ile sisteme giriş yapabileceksiniz. Giriş yaptıktan sonra varsayılan şifrenizi mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir. Daha önce varsayılan şifrenizi değiştirmişseniz bu şifrenizi kullanabilirsiniz.
Şifrenizi aşağıdaki resimde belirtilen alandan değiştirebilirsiniz

Şifre değiştirme ekranı resimde gösterildiği gibidir.

Sisteme giriş yaptıktan ve şifrenizi belirledikten sonra fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız aşağıda belirtilen ekran kullanılacaktır.

Yukarıdaki ekran ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmış bulunmaktasınız. Buradan fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız aşağıda yer alan görüntüde işaretlenen kısma tıklamanız gerekmektedir.

Ardından açılan aşağıdaki ekranda yer alan “Dosya Seç” düğmesine tıklanır ve cihazınızda kayıtlı olan fotoğraf seçildikten sonra “Resim Yükle” düğmesi ile fotoğraf yükleme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Önemli: Öğrenci Bilgi Sistemine tanımlanan fotoğraflar öğrenci belgesi ve transkript gibi resmi işlemlerde kullanılacak olan belgelerde de kullanılacak olduğundan, öğrencinin tanınmasında engel olacak ve resmi işlemlerde kullanımı için uygun olmayan fotoğraf ekleme talepleri reddedilecektir.