2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri Hakkında

16 Eylül 2022 Cuma

Üniversitemiz öğrencilerinin 2022–2023 eğitim–öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri ve danışman onayları 19 Eylül – 23 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders Ekleme-Bırakma, Danışman Onayı ve Mazeretli Ders Kayıtları, 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden Danışman öğretim elemanlarımızın kontrolünde gerçekleştirilecektir. Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için eğitim-öğretim 3 Ekim 2022 tarihi itibariyle başlayacaktır. Lisansüstü Programlarında eğitim-öğretim 26 Eylül 2022 tarihinde başlayacaktır.

Önemli Not: Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran hazırlık sınıfı öğrencileri ile 1. sınıf öğrencilerinin güz yarıyılı ders kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin herhangi bir işlem yapması gerekmemektedir.

Kayıt yenileme işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmek için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz.

Ders kayıt işleminizi http://ekampus.tarsus.edu.tr adresinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Katkı payı ve öğrenim ücreti ödemelerinizi (varsa)  19 Eylül – 23 Eylül 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası ATM veya internet bankacılığı aracılığı ile yatırabilirsiniz. Katkı payı/öğrenim ücretini ödeyen ve ders kaydı işlemi ile danışman onayı tamamlanan öğrencinin ders kaydı yenilenmiş sayılır. (Normal  süreyi aşmayan ve ikinci üniversite kapsamında öğrenim görmeyen I. Öğretim öğrencileri katkı payı ödemeyecektir.)
Not: Katkı Payı/Öğrenim ücreti borcunuzun olup olmadığını E-Kampus/OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) ekranından Ders Kayıt İşlemleri menüsünden kontrol edebilirsiniz.

2022-2023 Eğitim- Öğretim Yılı Ders Kayıt Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş ve Şifre Sıfırlama Kılavuzu için tıklayınız.
Öğrenci Bilgi Sistemine Giriş yapmak için tıklayınız.
Öğrenci No Sorgulamak için tıklayınız.

Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının Dahili Numaraları için tıklayınız.

İletişim Adresimiz

Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Takbaş  Mahallesi Kartaltepe Sokak 33400 Tarsus / MERSİN
Santral: +90 (324) 600 00 33
Dahili Numaralar: 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259