2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Çift Anadal ve Yandal Programı Başvuruları Hakkında

29 Eylül 2022 Perşembe

Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ve Tarsus Üniversitesi Çift Anadal, Yandal Programlarına İlişkin Uygulama İlkeleri kapsamında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında açılacak çift anadal/yandal programları, kontenjanları, başvuru koşulları ve önemli tarihler aşağıda belirtilmiştir.
 
Çift Anadal Programı (ÇAP): Ön lisans/lisans öğretim programına kayıtlı olan öğrencilerin, kayıtlı oldukları program dışında başka bir programda ortak dersler dışında belirlenen tüm derslerini alarak, aynı zaman dilimi içinde her iki programı da başarıyla tamamlayıp ikinci bir lisans/ön lisans diplomasına sahip olmalarına olanak sağlayan programdır. (Diploma Programıdır)

Yandal Programı (YAP): Lisans öğretim programına kayıtlı olan öğrencilerin, Üniversitemizdeki başka bir programdan ilgili programın belirlediği derslerin başarıyla tamamlanıp bu programda sertifika almalarına olanak sağlayan programdır. (Sertifika Programıdır)

Başvuru/Değerlendirme ve Kayıt Tarihleri
Başvuru Tarihleri 3-5 Ekim 2022 (Mesai Bitimi)
Değerlendirme Tarihi 6-10 Ekim 2022 
Sonuç İlan Tarihi 11 Ekim 2022 (Mesai Bitimi)
Kesin Kayıt Tarihleri  12-14 Ekim 2022 (Mesai Bitimi)     
Yedek Aday Listesi İlanı 17 Ekim 2022 (Mesai Bitimi)
Yedek Aday Kayıt Tarihleri 18-19 Ekim 2022 (Mesai Bitimi)     
 
Başvuru İşlemleri
Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)  http://ekampus.tarsus.edu.tr kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, “Başvuru İşlemleri” menüsünden>> “ÇAP ve YAP Başvuruları” alanından tercihlerinizi yapıp, istenen belgeleri yüklemeniz gerekmektedir.
Başvuru için ayrıca Üniversitemize gelmenize gerek yoktur.

Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler
  1. ÖSYS/YKS sonuç belgesi, (yerleştirme puanı ve sıralamasının gösterildiği sonuç belgesi)
  2. Transkript Belgesi (ÖBS sistemi üzerinden aldığınız belgeyi yükleyebilirsiniz ayrıca onaylatmanıza gerek yoktur)
Başvuru ve Kabul Koşulları
Çift Anadal(ÇAP) Programları Başvuru Koşulları
  • Öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar ana dalındaki programın tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması gerekir.
  • Öğrencinin başka bir çift anadal programına kayıt yaptırmamış olması gerekir. Öğrenci aynı anda birden fazla çift anadal programına başvuru/kayıt yaptıramaz. Ancak öğrenci çift anadal programına ek olarak bir yandal programına başvuru/kayıt yaptırabilir.
  • Çift Anadal programına başvuru yapacak lisans programına kayıtlı öğrencilerin en erken 3'üncü yarıyılında, en geç 5'inci yarıyılında olması gerekir. Ön lisans öğrencilerinin ise en erken 2'nci yarıyılının başında en geç 3'üncü yarıyılının başında olması gerekir.
  • Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel akademik başarı not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 3,00 olması ve anadal programında başarı sıralamasında ilk  % 20 içinde yer alması gerekir. Anadal diploma programındaki genel akademik başarı not ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 olan ancak anadal programında başarı sıralaması itibari ile en üst %20’de yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanından az olmamak üzere puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.
 Yandal Programları Başvuru Koşulları
  • Öğrencinin başvurduğu döneme kadar ana dalında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekir.
  • Öğrenci, yandal programına, en erken 3'üncü en geç 6'ncı yarıyılın başında başvurabilir.
  • Öğrencinin başvuru sırasında anadal programındaki genel akademik başarı not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,50 olması gerekir.
Başvuru Değerlendirme Sonucu Sıralama Kriteri 
Değerlendirme sonucu sıralama, başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler arasında ilgili programın kontenjanı dahilinde Genel Not Ortalamasına göre belirlenecektir.


İlgili Mevzuatlar
      1-Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik İçin tıklayınız.
      2- Tarsus Üniversitesi Çift Anadal, Yandal Programlarına İlişkin Uygulama İlkeleri İçin tıklayınız.

Önemli Not: 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında çift anadal ve yandal programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin ders kayıt işlemleri, Danışman öğretim elemanlarının belirlediği derslere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.