2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ÖSYS/YKS Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Başvuru İlanı

08 Temmuz 2022 Cuma

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ve Üniversitemizin ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde-1) yatay geçiş başvuruları alınacak olup gerekli belgeler, başvuru tarihleri ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.

Kontenjanlar
Üniversitemiz her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında (ÖSYS/YKS) öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmıştır.

Online Başvuru Evrakları
 
1   ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi  (Aldığı puanları-puan türlerini gösteren sonuç belgesi)
2  Güncel Onaylı Öğrenci Belgesi  (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)
3   Onaylı Not Belgesi (Transkript) (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.
4   Ders içerikleri
5  Kayıtlı olduğu üniversiteden alınan, daha önce Merkezi Yerleştirme Puanı ile(Ek Madde-1)  Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge/yazı aslı. (Diğer belgelerinde not olarak yazılmışsa ayrıca belge  istenmeyecektir)
6  Hazırlık Sınıfı okuyan ya da kayıt donduran öğrencilerin belgelerini eklemeleri gerekmektedir. (Diğer belgelerinde not olarak yazılmışsa ayrıca belge  istenmeyecektir)
 
Not: Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Şahsen veya posta yoluyla gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Online başvuru ekranından yüklenen belgelerin asılları kesin kayıt esnasında adaylardan istenecektir. Belgelerin sahte olduğunun tespit edilmesi durumunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

 Başvuru ve Değerlendirme Takvimi
 
Online Başvuru Tarihleri         01-15 Ağustos 2022
Değerlendirme Tarihleri
        16-23 Ağustos 2022
Sonuç İlan Tarihi
        25 Ağustos 2022
Kesin Kayıt Tarihleri
        29 Ağustos-02 Eylül 2022
 
  
Ek Madde-1 Uygulama İlkeleri için tıklayınız.
Tarsus Üniversitesi ÖSYS/YKS Taban Puanları için tıklayınız.
Online Başvuru için tıklayınız