2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş (Ek Madde-1) Başvuru Sonuçları

25 Ağustos 2022 Perşembe

Üniversitemize 01-15 Ağustos 2022 tarihleri arasında Merkezi Yerleştirme Puanına göre Yatay Geçiş (Ek Madde-1)  başvurularının değerlendirilmesi sonucu kabul edilen adayların kesin kayıt işlemleri, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen müracaat etmeleri halinde gerçekleştirilecektir. Adayların kayıt işlemleri 29 Ağustos- 2 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt sırasında adaylardan başvuru sistemine yükledikleri belgelerin asılları ve aşağıda belirtilen belgeler istenecektir.

Belirtilen süreler içerisinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.

Yabancı Dilde Eğitim Veren Programlar
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Programı (%30 İngilizce)
 Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Programı (%30 İngilizce)
Bilgisayar Mühendisliği Programı (%30 İngilizce)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Programı (%30 İngilizce)
Endüstri Mühendisliği  Programı (%30 İngilizce)
 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Programı (%30 İngilizce)

Yukarıda belirtilen programlarda zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimi bulunmaktadır. Bu programlara yerleşen öğrencilerimizden, Üniversitemiz Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesinde yer alan muafiyet şartlarını sağlayan veya Üniversitemizce 26-27 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olan öğrenciler doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına ilişkin detaylı bilgiler web sayfamızda ilan edilecek olup lütfen takip ediniz.

Kayıtta İstenen Belgeler
1 ÖSYS/YKS Sonuç Belgesi  (Aldığı puanları-puan türlerini gösteren sonuç belgesi)
2 Güncel Onaylı Öğrenci Belgesi  (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)
3 Onaylı Not Belgesi (Transkript) (E-devletten alınan belgeler kabul edilecektir.)
4 Ders içerikleri
5 Kayıtlı olduğu üniversiteden alınan, daha önce Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1)  Yatay Geçiş yapmadığını gösterir belge/yazı aslı. (Diğer belgelerinde not olarak yazılmışsa ayrıca belge  istenmeyecektir)
6 Hazırlık Sınıfı okuyan ya da kayıt donduran öğrencilerin belgelerini eklemeleri gerekmektedir. (Diğer belgelerinde not olarak yazılmışsa ayrıca belge  istenmeyecektir)

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş (Ek Madde-1)  Başvuru Sonuçları için tıklayınız.