2. Ek Yerleştirme ile Kayıt Olan Öğrencilerimiz için 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Dil Muafiyet Sınavları ve Hazırlık İngilizce Yeterlilik Sınavı Hk.

01 Kasım 2021 Pazartesi


Sevgili Öğrencilerimiz;
Tarsus Üniversitesi ailesine hepiniz hoş geldiniz!
Üniversitemiz Senatosunun 02.09.2021 tarihli ve 2021/72 sayılı kararı çerçevesinde 2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm programlarımızda olduğu gibi hazırlık sınıfı eğitimi de  harmanlanmış/karma/hibrit (yüz yüze ve uzaktan eğitim modellerinin bir arada kullanıldığı) eğitim modeli ile yürütülecektir. Bu kapsamda Teorik eğitimler, yüz yüze, uzaktan(online) veya hibrit şekilde sunulacak, yüz yüze yapılan teorik dersler eş zamanlı şekilde online olarakta sunulacak olup; isteyen öğrenciler bu derslere uzaktan katılım sağlayabilecektir. 
Hazırlık sınıfı eğitiminin ders programına ilişkin detaylı bilgiler Ortak Dersler Bölümü web sayfasından duyurulacaktır.

Ayrıca;
1-  Türkçe eğitim verilen tüm programlarda okutulacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve II (İngilizce) dersleri için yapılacak Muafiyet Sınavına ilişkin detaylı bilgiler için tıklayınız. 
2- Zorunlu Hazırlık Sınıfı bulunan aşağıdaki programlara kayıt yaptıran öğrencilerimiz için yapılacak olan Hazırlık İngilizce Yeterlilik Sınavı duyurusu için  tıklayınız.

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Eğitimi Bulunan Programlar
 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi  Havacılık ve Uzay Mühendisliği (%30 İngilizce)
 Mühendislik Fakültesi  Makine Mühendisliği  (%30 İngilizce)
 Bilgisayar Mühendisliği (%30 İngilizce)
 Elektrik-Elektronik Mühendisliği  (%30 İngilizce)
 Endüstri Mühendisliği  (%30 İngilizce)
 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Yönetim Bilişim Sistemleri (%30 İngilizce)