Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması Hk.

27 Nisan 2022 Çarşamba

Sevgili öğrenciler,
İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından ödüllü “Altın Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarışması” düzenlenmiştir. Yarışma, Türkiye'de yerleşik bir üniversitede ön lisans, lisansa kayıtlı olan öğrencilerin katılımına açıktır. Yarışmada üniversiteli gençleri uzun vadeli tasarruf ve yatırıma yönlendirmek, yatırım fonları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve TEFAS’ın kullanım yaygınlığını artırmak amaçlanmakta olup bu yıl üçüncüsü düzenlenmektedir.
Yarışmada üniversite öğrencilerinden sanal ortamda oluşturulan portföylerini üç farklı senaryoya göre, bu senaryoda yer alan profillerden en az birini seçerek yönetmeleri istenmektedir. Öğrenciler yarışmaya edu.tr veya kendi üniversitelerinin resmi uzantılı mail adresleri ile cep telefonlarına yüklenen ‘Altın Yumurta Fon Sepetim’ mobil uygulaması üzerinden başvuruda bulunabilmektedir. Yarışmaya katılım ücretsizdir.  Varlık dağılımı için her katılımcıya üç senaryo için toplam 1 milyon TL tutarında sanal para verilecektir. Katılımcıların yarışma süresince yaptıkları işlemler nedeniyle herhangi bir maddi yükümlülükleri bulunmamaktadır. Yarışmada en iyi risk tercihi ile en yüksek getirinin sağlanması gerekmektedir.
Yarışma sonunda birincilere 15.000 TL, ikincilere ise 12.000 TL ödül olmak üzere toplam 81.000 TL nakit ödül verilecektir.
Yarışmaya başvurular, 30 Nisan 2022 Cumartesi saat 23.00’a kadar yapabilecektir. Başvurusu kabul edilen öğrenciler, 9 Mayıs'ta başlayacak yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır. Yarışma, 30 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Yarışmaya ilişkin kurallar, katılım şartları ve detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.altinyumurta.org.tr/