2022 – 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Lisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Programı Kapsamında Yapılan Başvuru Sonucu Yedek Listeden Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenci Listesi

09 Eylül 2022 Cuma

Üniversitemize ön lisans ve lisans programlarına Uluslararası Öğrenci başvuruları sonucunda yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt işlemleri 12-14 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Yedek adayların kesin kayıt işlemleri, Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen ya da yasal temsilcisi tarafından müracaat etmeleri halinde gerçekleştirilecektir. Kayıt sırasında adaylardan başvuru sistemine yükledikleri belgelerin asılları ve aşağıda belirtilen diğer belgeler istenecektir. Başvuru evrakları ile tutarsızlık veya eksiklik olduğu tespit edilen adayların kesin kayıt işlemleri yapılmayacaktır.  Belirtilen süreler içerisinde kayıt yaptırmayan adaylar kayıt haklarından vazgeçmiş sayılacaklardır.
 
Kayıtta İstenen Belgeler
1  Ortaöğretimini Türkiye Cumhuriyeti dışında tamamlayan adaylar için yurt içinde il milli eğitim müdürlüklerinden, yurt dışında ise eğitim müşavirlikleri/ataşeliklerinden alınacak denklik belgesi,
2  Adayın katıldığı Türkiye'deki devlet üniversitelerinin yapmış olduğu geçerliliği devam eden ve doğrulanabilir Yurtdışından Öğrenci Seçme Sınavlarına ait sonuç belgesi.
3  Mezun durumda olan adayların lise diplomasının aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Lise son sınıfta okumakta olan adaylar mezun olabileceğine dair onaylı belge getireceklerdir.)
4 Transkript / Not Durum Belgesinin aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği, (Kazakistan ve Türkmenistan uyruklu adayların transkriptleri diploma ile birlikte olduğundan ayrıca bir belge getirmeyeceklerdir.)
5  Yabancı Dil Yeterlik Belgesi(Varsa),
6  Türkçe Yeterlik Belgesi (Varsa),
7  Pasaport veya resmi makamlardan alınan kimliğinin aslı,
8  4 adet fotoğraf,
9  Ortaöğreniminin tamamını KKTC liselerinde bitiren KKTC uyruklu adayların GCE AL sınav sonuç belgesinin aslı,
10  Yükseköğretimini sürdürmeye imkân sağlamasını temin etmek amacıyla maddi bir güvence ve sağlık sigortası ile ilgili Taahhütname (kesin kayıt sırasında doldurulacaktır.)
11  18 yaş altındakiler için:
 a) Apostilli doğum belgesi aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği,
 b) Anne veya babadan birisi yanında değil ise olmayan ebeveynin apostilli muvaffakatname belgesi aslının noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği / Konsolosluğundan onaylı Türkçeye çevrilmiş örneği
 
Türkçe Yeterlilik ve Hazırlık Eğitimi
Adayların Türkçe yeterliliği, Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe Dil Yeterlik Belgesi, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri bünyesinde verilen Türkçe eğitim sertifikası veya Türkiye Cumhuriyeti Üniversitelerine bağlı Türkçe Öğretim Merkezlerinden aldıkları belgelere göre değerlendirilir.
Ortaöğrenimini Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayan adayların Türkçesi yeterli olarak kabul edilir.
Türkçe yeterlilik belgesi bulunmayan öğrencilerimizden, Üniversitemizce yapılacak olan Türkçe Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavından başarılı olamayan veya sınava katılmayan öğrenciler Türkçe Hazırlık Eğitimi almak zorundadır.
Kayıt hakkı kazanan adaylar için Türkçe Yeterlilik Sınavı  19 Eylül 2022 tarihinde yapılacaktır.

Not: Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan programlara yerleşen ve Türkçe Yeterlilik şartını sağlayan öğrencilerimizden, Üniversitemizce kabul edilen ulusal ve/veya uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden başarılı olduğunu belgeleyen veya Üniversitemizce yapılacak olan Hazırlık Sınıfı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında başarılı olan öğrenciler doğrudan birinci sınıfa alınırlar.

Kabul Mektubu
Üniversitemiz 2022 yılı uluslararası öğrenci programı kapsamında açılan kontenjanlara başvuru yapmış Yurt Dışı Öğrenci Kabul ve Değerlendirme Komisyonu tarafından başvurusu kabul edilerek herhangi bir programa kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, online başvuru sistemi aracılığı ile 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren kabul mektuplarını alabilirler.

Not: Adayların başvurularının değerlendirme işlemleri, Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Programlarına Yurt Dışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar ve Tarsus Üniversitesi Yurt Dışı Öğrenci Kabul ve Değerlendirme Komisyonunun değerlendirme ölçütleri doğrultusunda yapılmıştır.

Değerlendirme Ölçütleri için tıklayınız.
Değerlendirme Sonuçları için tıklayınız.
Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.